Olen joskus siskoltani saanut tähän kakkuun resepti, hän taas on saanut sen emännältään jostakin esittelystä. Ohje on odottanut jo vuoden kokeilua. Nyt se on kokeiltu ja olis kyllä tarvinnu kokeilla jo ennen.

tein puolikkaan annoksen ja ruskean päällisen virittelin itse. Käytin myös pohjassa kaurakeksejä enkä digestivejä. Kakkuun tulee niin paljon suklaata ettei liivatetta tarvita muuta kuin ylempään kerrokseen.

Kokonainen ohje teille:

POHJA:

200g Digestive-keksejä
100g margariinia sulatettuna

TÄYTE:

300g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Flora Vispiä

Sekoita keksin murut ja rasvasula keskenään. Painele (leivinpaperi pohjalle) vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto. Lisää seokseen suklaasula ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Käädä täyte vuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Itse lisäsin siis päälle vielä puolittaisen hyytymisen jälkeen:

2 purkkia ARLAN maitosuklaavanukasta
2 liivatetta

Koristeeksi laitoin kissan kieliä, jotka tuolla kylmiössä ovat olleet joulusuklaa aleesta asti.