Sitä nämä ovat todella. Sitkeästi sitruuna odotti pääsyään johonkin. Nappasin Pullaati pullaalta ohjeen, johon tuo sitkeä sitruuna pääsisi.

SITKEÄT SITRUUNAKEKSIT

001-normal.jpg

7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinsoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
250 g voita
4 dl sokeria
1 muna
(1/2 tl vaniljauutetta)
1 sitruunan kuori
4 rkl sitruunan mehua
+ Pinnalle 1/2 dl sokeria

Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Pese sitruuna kuumalla vedellä huolellisesti ja raasta kuori voi-sokerivaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja lisää vaniljauute. Sekoita jauhot märkiin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia osia ja pyörittele palloiksi, pyöritä vielä lautasella, jossa on sokeria. Laita leivinpaperille ja litistä hieman. Jätä kekseille kohoamisvaraa pari senttiä ja paista n. 8-10 minuutin ajan. Keksien ei välttämättä tarvitse saada kauheasti väriä, silloin ne pysyvät sitkeinä ja kosteina.

Ehkä inan enemmän jauhoja ja pikkasen pienempiä niin eivät olisi noin lässähtäneitä?