Onnenpojan syntymäpäiviä juhlitaan aina näin kesällä. Tänävuonna ei tehty tavallista täytekakkua ollenkaan. Siihen touhuun vaan jotenkin oli liian kuuma. Päädyttiin ihanaan vadelma-valkosuklaa juustokakkuun.
Tehty Tuååerwaren kakkutasoon, eli ohje on iso.
POHJA
220g Digestive keksejä
75g voita
Murusta keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele vuuan pohjalle.
TÄYTE:
2prk Flora vipsiä
1 paketti mascarbone juustoa.
3 dl vadelmia
levy Pandan valkosuklaata
4 liivatetta
2/3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi, vatkaa joukkoon juusto. Sulata suklaa varovasti ja sekoita se massaan, hieman häähtyneen. Laita joukkoon vadelmat. Sulata liivatteet ja valuta samalla hyvin sekoittaen massaan. Kaada massa keksi pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli.
KIILLE:
1 prk Bonnen vadelmasosetta
1rkl sokeria
1/2 dl vadelmamahua
3 liivattetta
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita muut ainekset hyvin yhteen. Sulata liivatteet ja kaada se ohuena nauhana massaan joukkoon, hyvin sekoittaen.
Kiille on hyvin kirpksaa, mutta kompensoi hyvin makeaa valkosuklaalle maistuvaa kerrosta.