Meillä eletään vähän niinkuin säästöliekillä. Mutta tarjottavaa piti saada pöytään. Kaappeja penkoessani ihmettelin että miten kummassa kaikkea tätä voikaan löytyä kaapista... Pakastimestakin löytyy vaikka mitä.... ja kun sitten olin bongannut tämän ohjeen Yhteishyvän ruokamaailmasta, niin kaapin antimet + ohje=

MUSTAHERUKKA-VALKOSUKLAAKAKKU

1242027904_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

POHJA:

300g kaurakeksejä (käytin vain 200g)
75g sulatettua margariinia

TÄYTE:

6 liivatelehteä
300g valkosuklaata
4dl kuohukermaa
1/2dl sokeria
500g (2 purkkia) maitorahkaa
1/2 dl vettä

Pinnalle:

400g pakastemustaherukoita (vähempikin riittää)
2 dl hyytelösokeria
2 dl vettä

Valmista pohja. Murenna keksit. sulata rasva ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuuan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin.

Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois. Pane ne pieneen kulhoon vesitilkan kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat liuenneet veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Levitä jäiset marjat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hieman jäähtyä. Lusikoi kiille marjojen päälle. Anna hyytyä.

Poista kakku vuuasta ja nosta tarjolle.

Nauti hyvän teen (tai kahvin) kanssa!