VANILJAINEN MUSTIKKAPIIRAKKA

Meillä vanhempi pojista halusi että äiti tekee mustikkapiirakkaa, tähän ihanaan pyyntöön äiti halusi vastata. Lapsi itse kykki hyvinkin pitkään mökin pihametsässä jotta sai kasaan 4dl mustikoita, itse kävin auttelemassa kyllä jonkin verran, mutta pitkään silti meni, sillä mustikat on lasten osalta siltä alueelta hyvin syöty jo aikaisemmin.

Ohje on Kaarina Roinisen, mutta mä otin tän KIRSILTÄ. Piirakka on ihan mielettömän hyvää. Sisko teki samalla ohjeella mutta banaanijugurttiin, eikä sekään hullumpaa ollut.

1847375.jpg

SUORAAN KOPIOITU KIRSILTÄ

Pohja:

1 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaura- tai ruislesettä (Käytin ruisleseitä)

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä

1 dl vaniljajogurttia

Väliin:

3 dl pakastettuja mustikoita (mulla tuoreita ja n. 4dl)

Pinnalle:

3/4 dl sokeria

1 muna

2 dl vaniljajogurttia

1 tl vaniljasokeria

 Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja jogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta. Sekoita sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla paistoritilätasolla 30-35 minuuttia.

1847372.jpg