Kirsiltä bongasin tämän ohjeen. Koska ihana mummuni tyhjensi pakastintaan, on minullakin puolukkaa. Yhden pussinpuolikkaan käytin tähän ihanaiseen piirakkaan. Minä en yleensä ole puolukan ystävä, tämä oli suussasulavan hyvää.

PUOLUKKA-TUOREJUUSTOPIIRAKKA

1238766160_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

pohja:

150 g margariinia

1 3/4 dl sokeria

1 muna

3 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta


päälle:

200g tuorejuustoa

1 prk kermaviilia

1 muna

1 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

1-2 dl puolukoita


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja kuivat aineet. Painele pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet, paitsi puolukat. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele lopuksi puolukat. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi, n. 20min.

Parhaimmillaan kylmänä.