Joka vuosi teen ennen joulua limppua, jouluista limppua. Ja sitten jouluaattona on pöydässä kaupan leipä kun aika ei enää riittänyt limpun tekoon. Saa nähdä miten tänä vuonna käy. Tämä limppu on leivottu jo muutama viikko sitten. Hyvää oli.

001-normal.jpg

Ohje Kaikkien aikojen Joulu 1/2011 lehdestä.

SIIRAPPINEN MALLASLEIPÄ

1 leipä

5dl piimää
25g hiivaa
1 dl siirappia
1-2tl suolaa
1 1/2 dl vehnäleseitä
1 1/2 dl ruisjouhoja
1 1/2dl kaljamaltaita
n. 6dl vehnäjauhoja

Voiteluun
1/2 dl vettä
2 tl siirappia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. sekoita joukkoon siirappi ja suola

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (käytin silikonista leipävuokaa ja sikis en jauhottanut), jonka vetoisuus on 1,5l. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Pistele leivän pinta haarukalla.

Paista leipää uunin alatasolla 200 asteessa n. 60 min.

Voitele leipä paistamisen jälkeen siirappi-vesiseoksella.