Mansikkamäeltä löytynyt Toffeekeksien ohje on jo kauan nakuttanut takaraivossani. Nyt sitten otin itseäni niskasta kiinni ja päätin tehdä siskon tytön synttäreille sillä ohjeella pikkuleipiä. Ebeltä löytyi myös todella loistavat ohjeet pikeerin tekoon. Niitä noudattaen osasin minäkin. Tosin en jälkeen ole tyytyväinen mutta on nämä nyt ensitekeleiksi hyviä. Aikaisemmin olen siis käyttänyt vain kaupan kuorrutteita suoraan purkeista ja joulupipareihin. 50kpl tuli väännettyä, en ehkä ihan heti ala samaan urakkaan.

(nyt vaan harmittaa että oisko niistä tarvinnut tehdä vaaleanpunaisia...)

Toffeekeksit

2 1/2 dl voita tai margariiniä pehmennettynä
1 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vanilliinisokeria
7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl toffeesuklaata sulatettuna
2 rkl maitoa
1/2 tl leivinsoodaa (laitoin leivinjauhetta)

1. Vatkaa voi, sokerit, muna ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi.
2. Lisää jauhot, sulatettu suklaa, maito ja leivinsooda.
3. Peitä kulho kelmulla ja anna olla jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.
4. Kaaviloi taikina n.1/2 cm paksuiseksi ja ota haluammillasi muoteilla paloja. Taikinaa kannattaa ottaa vain osa kerrallaan ja jättää loput jääkaappiin, ettei taikina pehmene liikaa. Laita pikkuleivät leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Paista pikkuleivät 180 asteessa 6-7 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ja koristele mieleiselläsi tavalla.

Ohje ihan suoraan kopiotu Mansikkamäen Ebeltä. Kiitos loistavista ohjeista.