... JUUSTOKAKKU
Ja tällä kertaa mustikkajuustokakku. On ne vaan hyviä. Mutta miks en tee useemmin? Tämän ohjeen bongasin Kattimatikaisen kokkailuista, joka taas oli bongannut sen Maku lehdestä. Mulla ei ollut vaniljatankoa ja unohdin sen ostaa kaupasta. Se olisi saattanut parantaa makua, nyt piti tyytyä vaniljasokeriin sen tilalla.
Ei ehkä kaunis...vähän tursuili toi mun mustikkasose...
Pohja:
2/3 pkt (130g) ruisdigestivekeksejä (Käytin gluteenittomia digestivejä)
50 g voita
Juustotäyte:
2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
1 prk vanilijarahkaa
1.5 dl sokeria
puolikas vanilijatanko
4 munaa
Mustikkatäyte:
3-4 dl mustikoita
1.5 rkl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
(1 rkl vettä)
Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää muruihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita juusto, ranskankerma, rahka, sokeri ja van.tangosta raaputetun siemenet kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekaan voimakkaasti vatkaten.
Soseuta mustikkatäytteen ainekset. Notkista seos tarvittaessa vesitilkalla.
Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan. Nostele lusikalla mustikkatäytettä juustotäytteen päälle ja levitä veitsenkärjellä, jotta saat marmorisen pinnan.
Kaada loput juustotäytteet ja lusikoi myös loput mustikkatäytteet. Levitä veitsellä mustikkatäyte viiruiksi.
Paista kakkua 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Vetäytyessään parhaimmillaan. Minä tein jo edellisenä iltana.
JAAHAS KUULKAA. TÄMÄ TYTTÖ ALOITTAA HUOMENNA TYÖT. jÄNNITTÄÄ AIKA PIRUSTI. UUDET HAASTEET JA UUDET KUJEET...