... JUUSTOKAKKU

Ja tällä kertaa mustikkajuustokakku. On ne vaan hyviä. Mutta miks en tee useemmin? Tämän ohjeen bongasin  Kattimatikaisen kokkailuista, joka taas oli bongannut sen Maku lehdestä. Mulla ei ollut vaniljatankoa ja unohdin sen ostaa kaupasta. Se olisi saattanut parantaa makua, nyt piti tyytyä vaniljasokeriin sen tilalla.

1249230269_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ei ehkä kaunis...vähän tursuili toi mun mustikkasose...

Pohja:

2/3 pkt (130g) ruisdigestivekeksejä (Käytin gluteenittomia digestivejä)
50 g voita

Juustotäyte:

2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
1 prk vanilijarahkaa
1.5 dl sokeria
puolikas vanilijatanko
4 munaa

Mustikkatäyte:

3-4 dl mustikoita
1.5 rkl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
(1 rkl vettä)

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää muruihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita juusto, ranskankerma, rahka, sokeri ja van.tangosta raaputetun siemenet kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekaan voimakkaasti vatkaten.

Soseuta mustikkatäytteen ainekset. Notkista seos tarvittaessa vesitilkalla.

Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan. Nostele lusikalla mustikkatäytettä juustotäytteen päälle ja levitä veitsenkärjellä, jotta saat marmorisen pinnan.

Kaada loput juustotäytteet ja lusikoi myös loput mustikkatäytteet. Levitä veitsellä mustikkatäyte viiruiksi.

Paista kakkua 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin  1 tunti ja 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Vetäytyessään parhaimmillaan. Minä tein jo edellisenä iltana.

JAAHAS KUULKAA. TÄMÄ TYTTÖ ALOITTAA HUOMENNA TYÖT. jÄNNITTÄÄ AIKA PIRUSTI. UUDET HAASTEET JA UUDET KUJEET...