ROUHEISET KEKSIT

005%20%283%29.jpg

125g huoneenlämpöistä voita
1 1/2dl  vaaleaa muscovadosokeria (mulla oli tummaa, jouduin käyttämään sitä)
2 kananmunaa1 tl vaniljasokeria
4 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
100g kuivattuja karpaloita
100g pekaanipähkinöitä murennettuna
100g valkosuklaata karkeana rouheena

Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljasokeri, jauhot ja leivinjauhe. Ripottele taikinalle karpalot, pähkinät ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Pyörittele taikinasta saksanpähkinän kokoisia palloja pellille. Taikina leviää uunissa, joten jätä pallojen väliin tilaa.n.4cm. Litistä pallot kevyesti.

Paista 180n asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita.

OHJE: Unelmien talo ja koti -lehti 4/15