Tämän ohjeen sain viime Tupperware kokouksessa ja oli kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Helppo Gluteeniton ohje, johon voi käyttää tähteeksi jääneen riisin.

Kuva on kylmästä piirasta, seuraavana päivänä, sillä illan hämyssä kuvani lämpimästä eivät onnistuneet.

Pohja:

4 dl keitettyä riisiä
1/2 sipuli
2 rkl ruokaöljyä
1 kananmuna
suolaa
ripaus valkopippuria (ja curryä, jota en laittanut)

Täyte:

2 purkkia tonnikalaa
1/2 sipuli
2dl juustoraastetta
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
hienonnettua persiljaa (Mulla ei ollut, jätin sipulin pois ja laitoin ruohosipulia)

Päälle:

1-2 tomaattia

Kuori ja hienonna sipuli. Puolet pohjaan ja puolet täytteeseen. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Ja painele taikina kevyesti piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.  Valuta tonnikala ja levitä kala pohjan päälle. Levitä loput hienonnetusta sipulista (mä siis levitin ruohosipulin) sekä juustoraaste. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada kalan päälle vuokaan. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä piirakan pinnalle.

Paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy ja pinta saa hieman väriä.

Ohje oli hienosti tehty niin että kaikkessa voidaan käyttää Tuperwaren tuotteita. Poistin nyt ne jottei ketään ahdista, toki kerron kaikki tuotteet jos joku haluaa.