Nämä pikkuleivät ovat kirjasta Pipareista pitsikakkuun. Olivat muuten niin makeita ettei niitä tule syötyä montaa.

SUKLAALIMPPUSET

1239980530_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 kananmunaa
3 1/2 dl sokeria
150g maitosuklaata sulatettuna
1 1/4 dl öljyä tai margariinia sulatettuna (mä käytin voita)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (mä käytin tanskalaista vanoljasokeria, liika makeus sattoi osittain johtua myös siitä)
5 dl vehnäjauhoja

Koristeluun:
Tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikinasta tulee jäykkää. Anna taikinan levähtää jääkaapissa jonkin aikaa. Pyöritä taikinasta palloja ja litistä niitä vähän. Kieritä palat hyvin tomusokerissa ja aseta uuninpellille. Paista 200 asteessa n. 10 min. Anna jäähtyä ja siivilöi tomusokeria ohuesti pikkuleipien päälle, siten etteivät halkeamat peity.

Kirjassa oli myös vinkki, miten pikkuleivistä saa vähemmän makeita: Jätä tomusokerissa pyörittely väliin ja ripauta tomusokeria vasta paistettujen jäähtyneiden pikuleipien päälle.

Oma huomio: Pikkuleivät leviävät runsaasti. Mitä vähemmän litistät sitä kauniimpia niistä tulee.