Tämä kakku oli tarjolla muutama viikko sitten kynttiläkutsuilla. Kakku oli hyvää, mutta... Ohjeessa neuvotaan laittamaan 24cm halkaisialtaan olevaan vuokaan. Tein näin, kakusta tuli kovin korkea ja paistoaika 30 minuuttia ei riittänyt. Näin kakusta tuli aika kuiva kun jouduin odottamaan keskustan kypsenemistä.

4 porkkanaa (3 riittää?)
200f voita
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 tl kanelia
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria

Täyte ja kuorrutus:

200g Oltermanni sulatejuustoa ( ei kevyt)
1 prk maitorahkaa
3 dl tomusokeria
n. 2 rkl sitruunan tai omenanmehua (en tarvinnut tätä)

Koristeluun:

mantelirouhetta
marsipaaniporkkanoita

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. sukata rasva ja anna sen jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija 24 cm) kakku- tai irtopohjavuokaan. Paista kakkua 200 asteessa n. 30 minuuttia (mulla ei kypsynyt tässä ajassa). Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Sekoita täytteen ainekset mehua lukuunottamatta tasaiseksi seokseksi. Lisää mehua tarvittaessa, jos täyte on liian paksua. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.

Levitä puolet täytteestä kakun väliin. Kuorruta kakku lopulla seoksella. Koristele mantelirouheella ja marsipaaniporkkanoilla.

OHJE ON RUOKA PIRKKA LEHTISESTÄ.