Pikkusiskollani oli kynttiläkutsut maanantaina. Hän soitti ja pyysi tekemään jotain suolaista. Siinä vaihdettuamme kaappiemme sisällöt tuli tonnikalapiirakkaa, hieman toisenlaisella tavalla kuin viimeksi.

1493749.jpg

MAISSI-TONNIKALAPIIRAKKA

pohjana jo hyväksi havaittu Kirsin keittiöstä, sama jota itse käytin edellisessäkin piirakassa. Täyte on sitten taas kirjasta Kotilieden uusi leivontakirja, hieman muunneltuna, sillä siellä se on maissi-kinkkupiiraana.

Eli siis:

1 pussi (200g) pakastemaissia (laitoin vain puolenpussia)

1 purkki tonnikalaa (joku valmiiksi maustettukin olisi voinu olla hyvää...)

Nämä siis pohjanpäälle ja niiden päälle seuraavaa:

1 tlk (2dl) kermaviiliä

2 munaa

1/2 dl majoneesia (mulla oli kevyt)

ripaus valkopippuria (mä laitoin sitruunapippuria, koska on kala kyseessä)

Sekoita aineet keskenään ja kaada piirakan päälle.

Paista n. 30 minuuttia, 175 astetta.

Itse en edes maistanut piirasta sillä jouduin lähtemään kesken kutsujen, mutta kuulemma oli oikein hyvää, majoneesi ei juuri maistunut.