Taasen sain tehdä kiitokseksi kakun. Nämä kahvikakut ovat siitä järkeviä kiitos"lahjoja" että, saaja voi ne pakastaa, ja vaikka heti ei tulisikaan syötyä niin usein vaan maku paranee säilytettäessä. Tässäkään ei ole kuorrutetta pilaamassa säilymistä.

Tämä on vähän niinkuin omenaa omanapuiden harventajalle :)

1239370867_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5dl vehnäjauhoja
3-3 1/2 dl sokeria (riippuen omenahillon makeudesta)
80g hasselpähkinäjauhetta (mulla kaapissa oli vaan mantelijauhetta)
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 1/2 - 2dl omenahilloa
1prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 dl ruokaöljyä (mulla oli auringonkukka öljyä)

(tilkka omenaviiniä tai punssia)

Sekoita vehnäjauhot, sokeri,hasselpähkinäjauhe, ruokasooda, suola ja kaneli keskenään.

Yhdistä omenasose tai -hillo, kermaviiliin ja lisää kuiva-aineseokseen. Lisää munat yksitellen, sitten ruokaöljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun korppujauhotettuun kahden litran vuokaa. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.

Omatekoinen makea hillo on tähän kakkuun kaikkein parasta. Kakulle tekee hyvää parin päivän säilytys, kestää myös pakastamisen.