Mahtava ilma, työpäivä loppui ajoissa. Korkattiin pihan terassi kahvilla ja teellä tänään. Se on kevät nyt!

Ruuaksi laitoin Canelian keittiöstä löytämäni Makkaravuuan. Josta kuva ei ole edukseen. En millään löytänyt hyvää kuvakulmaa, joka kuvaisi juuri tätä ruokaa eikä vaan jotain ruokaa.

1477161.jpg

Tein kaksinkertaisen annoksen, koska meitä on 5 joista 3 syö aikuisten määrän. Tosin juustoa laitoin vain yhden paketin koskenlaskijaa jota on 250g. Jotenkin ikävästi juusto herottui ja teki annoksesta rakeisen. Tiedä mistä sitten johtui?

1 pss (500 g) peruna-sipulisekoitusta
2 dl maitoa
200 g kevytsulatejuustoa (mulla oli koskenlaskijaa)
2 rkl sinappia
½-1 tl timjamia
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
250 g lenkkimakkaraa
2 tomaattia
juustoraastetta

Levitä peruna-sipulisekoitus jäisenä uunivuokaan. Kuumenna maito ja sulata juusto sen sekaan. Mausta seos sinapilla, timjamilla, pippurilla ja suolalla ja kaada vuokaan perunoiden päälle. Kypsennä uunissa 225 asteen lämmössä kymmenisen minuuttia.

Leikkaa makkara viipaleiksi ja tomaatit ohuehkoiksi lohkoiksi. Lado makkarat ja tomaatit limittäin vuokaan perunoiden päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Nosta vuoka takaisin uuniin noin 15 minuutiksi.