Sivu on repäisty Kotivinkistä, mutta mistä lehdestä, en tiedä. Mutta ohje on jo jonkin aikaa ollut kokeiltavien pinossa. Nyt sen sitten tuosta bongasin ja valmistin.

Kuva on jännä, olkaa hyvä. Voiko kääretortun kuvaaminen ollakaan näin vaikeaa. Mutta kaikkihan tietävät miltä kääretorttu näyttää ilman koristeita.

Kääretorttupohja:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (mielestäni tätä oli liian vähän, jäi aika vaaleaksi)
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä taikinan kuivat aineet keskenään ja ja siivilöi se vaahtoon varovasti sekaisin.

Levitä taikina leivinpaperin päälle, uuninpellille. Paista pohjaa uunin keskitasossa 225 astetta n. 8 minuuttia.

Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista pastamisessä käytetty leivinpaperi.

VANILJA-SITRUS TÄYTE

4 dl kuohukermaa
4 rkl vaniljakreemijauhetta
2 dl rahkaa
5 rkl sitruunatahnaa

Valmista täyte. Vaahdota kerma vaniljakreemijauheen kanssa. Lisää rahkan joukkoon sitruunatahna, Yhdistä seokset varovasti käännellen. (sekoitin ihan reippaasti)

Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä liitoskohta rullan alapuolelle.

Hipsuttele vaikka tomusokeria päälle.