Olen kerran aikaisemminkin tämän kakun tehnyt, mutta silloin jäi vahingossa kuva ottamatta. Tällä kertaa sitten kiille ei onnistunut joten päällä ei ole tuota kaunista keltaista kiillekerrosta.

Tyrni-jugurtti-valkosuklaa hyytelökakku

Ohje on bongattu täältä, mutta olen itse lisännyt valkosuklaata.

Koska kakun oli tarve olla gluteeniton tein pohjan puffatuista riiseistä ja suklaasta.

Täyte:

2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta

2 dl maustamatonta jogurttia

1 dl laimentamatonta tyrnimehua

100g suklaata murustettuna

1,5 dl sokeria

6 liivatelehteä

1 rkl vettä

Kiille:

1 dl tyrnimehua

1 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi. Lisää sulatettu rasva. Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jogurtti, suklaa, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä. Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet. Jäähdytä seosta hetki (2 min.). Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa. Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä yön yli.