Seuraavanlaisia sämpylöitä, pyöräytin kun kaapissa oli päivämääräänsä huutava tuorejuusto. Ihan OK tavaraa... Vinkin löysin Vilijaanalta Rakkaudesta ruokaan blogista, versio on kyllä ihan oma.
Sämpylätaikina:
2,5 dl maustamatonta jugurttia
puoli pussia kuivahiivaa
loraus siirappia
hippunen suolaa
tarpeeksi sämpyläjauhoja
luikautus juoksevaa rasvaseosta
Jep, mä siis teen aina sämpylä ja pulla taikinan hieman summassa. Mutta tässä nyt kuitenkin vähän sitä mitä taikinassa on. Jokainen vääntäköön taikinansa miten lystää.
Kaulin taikinan kohotuksen jälkeen levyksi, kuten Vilijaanakin ja levitin päälle Romeo tuorejuustoa (Chili-paprika). Rullasin ja leikelin kiekoiksi, kohotin ja voitelin vedellä, ripottelin siemeniä päälle. Paistoin 200 asteessa niin, että ovat kauniin ruskeita.