Nyt on raparperi aika. Tästä se alkaa.
Ohje on Myllyn Parhaat KUIDUKAS kolmen viljan leseseoksen paketin kyljestä. Omena on vaihdettu raparperiksi
KUIDUKAS RAPERPERIPIIRAKKA
Pohja:
1 dl leseseosta
2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
75g juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
1 1/2 dl jugurttia (piimää tai kermavalmistetta)
Päälle:
5 raparperivartta (riippuen tietenkin niiden pituudesta)
Muruseos:
50 g margariinisulaa (mulla voita)
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl lesesosta
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita muut aineet joukkoon. Levitä taikina voidellulle piirakkavuualle. Paloittele raparperit piirakan päälle. Valmista muruseos, sekoittamalla sen ainekset keskenään ja levitä raparperien päälle. Paista 200 asteisessa uunissa, keskitasolla 30-40minuuttia.
Niin hyvää, mun serkku joka ei tykkää raparperista, otti oikeen toisenkin palan