Tein siskolle ihanaa  kakkua, jonka ohjeen nappasin MIMMI:ltä. Tää oli todellakin hyvää, vei kielen mennessään, nyt olen sanaton. Mangososeet ova odottaneet kaapissa tätä kakkua jo toukokuun lopusta, jolloin Mimmi oli tehnyt tätä.

2028443.jpg

MANGOHYYTELÖKAKKU

Ohje, hieman muunneltuna, sen mukaan mitä kaapista löytyi, ja en lukenut ohjeita, katoin vain määrät, tein siksi hieman eritavalla, kuin Mimmi.

Pohja:

175 g kaurakeksejä + 50 g sulatettua, jäähdytettyä rasvaa

Täyte:

4 dl vaahtoutuvaa kermaa

1 prk rahkaa

1½ dl sokeria

2 tl tanskalaista vaniljasokeria

7 kpl liivatelehtiä

2 rkl appelsiinimehua

2 dl mangososetta

Päällimmäinen hyytelökerros:

1 dl appelsiinimehua

1½ dl hyytelösokeria

3 dl mangososetta

1. Hienonna keksit esim monitoimikoneella ja sekoita jäähtynyt sula rasva sekaan. Taputtele massa irtopohjavuoan (pingota leivinpaperi tai muovi pohjalle) pohjalle.

2. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi.

3. Vaahdota kerma vaahdoksi

4. Mittaa sose kulhoon, lisää kerma ja siihen sokerit sekä rahka.

5. Purista liivatteista pois kylmä vesi. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua kiehuvaksi ja yhdistä liivatelehdet siihen yhdellä kertaa -> liukenevat, jos ei seos ole juoksevaa, tasaista niin kuumenna seosta varovaisesti.Muista että liivateseos ei saa koskaan kiehua.

6. Yhdistä  liivateseos heti seoksen sekaan. Sekoita hyvin esim pallovatkaimella.

7. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta ja laita kakku hyytymään kylmään tunniksi ( tai kunnes varovaisesti sormella kokeillessa tuntuu että hyytelö on hyytynyt)

8. Valmista päälle tuleva mangohyytelö: kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen mangosose ja hyytelösokeri ja kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi sekoitellen sitä  koko ajan ettei tule kuorta pinnalle (pane asti kylmävesiastiaan niin jäähtyy nopeammin)

9. Laita päällimmäinen hyytelö varovaisesti esim kauhalla vuokaan...ole ripeä, ettei ennätä hyytyä liikaa. Liian kuumanakaan sitä ei voi laittaa koska muuten se rupeaa sulattamaan kermaista hyytelökerrosta

10. Pane kakku hyytymään kylmään mielellään seuraavaan päivään esim kattilan kansi vuoan päällä.

11. Siirrä kakku tarjoiluvadille ( irtopohjavuassa kannattaa ensin irrottaa kakku vuoan seinämistä esim. veitsellä) ja koristele haluamallasi tavalla

12. Koristele, mulla tähti strösseleitä ja marsipaanikukka