KARJALANPAISTISTA
Vihasin kun äiti aikoinaan teki tätä ruokaa. En voinut sietää. Mutta niin ne vanhemmiten mielet muuttuu. En tiedä onko tämä oikeaa karjalanpaistia, mutta näin minä kuitenkin teen uunissa paloina olevaa lihaa:
(Kuvassa lihat on piilossa)
Tässä on siis 50% Possun palapaistia
50% Naudan palapaistia
Lihaliemikuutio
Mauste pippuria
Muutama laakerilehti
Vettä niin että lihat peittyy
Nämä ensin 225 asteeseen, kun vesi pulpahtelee laske lämpö 200 asteeseen
Reippaan tunnin hauduttamisen jälkeen lisää
muutama porkkana siivuina
sipuli renkaina
Anna hautua vielä tunti. Taisipa mulla olla 2,5 tuntia lihat uunissa kokonaisuudessaan. Riippuen siitä miten kypsää ja hajoavaa lihasta haluaa. Meillä lapset syö helpommin jos liha on oikein mureaa, lähes hajoavaa.
LISÄKKEENÄ PERUNAMUUSIA JA SALAATTIA
Salaatissa jääsalaattia
kurkkua
luumutomaatteja
leipäjuustoa (narskujuustoa kuten lapset sanoo)
Tässä vielä kuva tuosta koko annoksesta
Kylläpä maistui, olin jo odottanut viikonloppua että saan syödä tätä. Lihat ovat odottaneet pakkasessa hetken. Viikolla ei kerkiä hauduttamaan rauhassa.