KARJALANPAISTISTA

Vihasin kun äiti aikoinaan teki tätä ruokaa. En voinut sietää. Mutta niin ne vanhemmiten mielet muuttuu. En tiedä onko tämä oikeaa karjalanpaistia, mutta näin minä kuitenkin teen uunissa paloina olevaa lihaa:

1360616.jpg

(Kuvassa lihat on piilossa)

Tässä on siis 50%  Possun palapaistia

50% Naudan palapaistia

Lihaliemikuutio

Mauste pippuria

Muutama laakerilehti

Vettä niin että lihat peittyy

Nämä ensin 225 asteeseen, kun vesi pulpahtelee laske lämpö 200 asteeseen

Reippaan tunnin hauduttamisen jälkeen lisää

muutama porkkana siivuina

sipuli renkaina

Anna hautua vielä tunti. Taisipa mulla olla 2,5 tuntia lihat uunissa kokonaisuudessaan. Riippuen siitä miten kypsää ja hajoavaa lihasta haluaa. Meillä lapset syö helpommin jos liha on oikein mureaa, lähes hajoavaa.

LISÄKKEENÄ PERUNAMUUSIA JA SALAATTIA

Salaatissa jääsalaattia

kurkkua

luumutomaatteja

leipäjuustoa (narskujuustoa kuten lapset sanoo)

1360633.jpg

Tässä vielä kuva tuosta koko annoksesta

1360642.jpg

Kylläpä maistui, olin jo odottanut viikonloppua että saan syödä tätä. Lihat ovat odottaneet pakkasessa hetken. Viikolla ei kerkiä hauduttamaan rauhassa.