Ihka ekaa kertaa käsittelin marsipaania.

3-VUOTIS SYNTTÄRIKAKKU

Tein siskon tytölle kolmivuotis kakkua ja päätin kokeilla marsipaanipäällystettä. Aloitin helposta, ja onnituin, tosin isäntä oli tyhjentänyt kauppakassit ja laittanut marsipaanin jääkaappiin, enkä itse huomannut asiaa ajoissa. Liian kovaa marsipaania on TOSIAAN hankala kaulita. Käteni tuli kipeäksi, puristusvoima hävisi ja niinpä en enää jaksanut pursottaa kermavaahtoreunuksia kunnolla. Mutta kyllä nää siltin kehtas viedä vieraille syötäväksi.

1317533.jpg

 Tein onnenapilat pienelle prinsessalle, tosin veljelleni tuli RAY mieleen. Yritin olla pahastumatta :) Kakku on koottu kahdesta sydämmenmallisesta pohjasta. Tein 6 munan pohjan ja jaoin sen kahteen vuokaan. (Käytetty Tupperwaren silikonisia sydänvuokia) Välissä on sitä mitä kaapista löytyi, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna, raparperihilloa ja pari banaania. Kermavaahto kuorrutukseen lisäsin muutaman tipan punaista elintarvikeväriä, joka  tosin ei kuvassa näy vaaleanpunaisena.

Tein myös varakakun jos tuo ei riitäkään, 4 munan pohja ja samaa välissä. Koristuksesta tuli hieman pääsiäismäinen mutta eihän tässä enää kauan pääsiäiseen ole.

1317536.jpg 

Nyt on kädet hellänä, ja piti sämpylöitä perheelle vielä tänään leipoa... taitaa jäädä huomiseen.