Mimmiin sitä voi aina luottaa. Vaikka ohje ei tälläkertaa ollutkaan Mimmin, niin sieltä sen löysin kun en muistanut kellä ohjeen olin nähnyt. Tässä linkki Mimmin ohjeseen.
Ruustinnan kakku
( 1 kkp = 1½ dl, ohjeella tulee kookas kakku)
3 munaa
2,5 kkp sokeria
2 dl vispikermaa
2 dl sulatettua voita
3 kkp vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 rkl appelsiinimarmelaadia
1 tl vaniljasokeria
Munat ja sokeri vaahdotetaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään munasokerivaahtoon kerman ja marmelaadin kanssa. Viimeisenä lisätään sula voi. Kaada kakkutaikina voideltuun + jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 150 -160 asteessa noin tunnin verran. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Jäähdytä kakkua 5 min ja kumoa se sitten jäähtymään ritilälle/vadille.
Kakku meni viemiseksi jo viikkoja sitten, kun menin Provinssirockiin. Pitihän sitä nyt majapaikan tarjoojalle jotain viemisiksi viedä. Hävettänythän se ois jos mulla ei ois leivonnaista matkassa ollu.