Taas meillä juhlitaan. Juuri juhlittiin 5 -vuotis synttäreitä... niin tai onhan siitä jo vuosi. Sillä nyt vietetään keskiviikkona saman pojan 6 -vuotis synttäreitä. Kakkupohja on uunissa. Suolaiset pikkupiiraat valmistuivat jo muutama päivä sitten pakkaseen odottelemaan. Meinas kyllä käydä niin ettei niitä pakkaseen asti päädy ja että joudun leipomaan uuden satsin. Niin hyviä olivat.

Jälleen kerran mImmi pelasti tilanteen ja hänen blogistaan otin ohjeen, jota olin jo monesti käynyt kuolaamassa. Mimmin ohje on jauhelihapiiraille. Minä sain kaupasta edullista Savukinkku rouhetta, joka on mielestäni hyvää kinkkurouhetta, ei mitään makkaraa. Päädyin sitten tekemään kinkkupiiraita. Tärkein kai tässä ohjeessa onkin tuo pohja. Ja hyvä pohja ohje onkin.

Pienet kinkkupiirakat

( 40 - 50 kpl )

pohjat:

9 dl vehnäjauhoja + hiivaleipäjauhoja

250 g rasvaa

3½ dl kylmää maitoa

50 g tuore hiivaa

1½ tl suolaa

täyte:

Savukinkkurouhetta, minitomaatteja, mustapippuria ja juustoraatetta.

reunojen voiteluun munaa

Valmistaminen:

- taikina; nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, kohota taikina ( taikinan kohotus ei ole välttämätön) ja leivo siitä "pikkupullat" ja kohota ne hyvin

- painele kohonneet pullat lättänöiksi sormin tai paina esim lasilla syvennys pullan keskelle

- voitele reunat munalla

- täytä pikkupiirakat , ensin täyte sitten tomaatti ja päällimmäiseksi juustoraaste

- kohota vielä pikkupiirakat (laitoin uuniin melkein suoraan, mitä nyt seuraava pellillinen kerkesi odottalemaan edellisen tuloa uunista ulos)

- paista pienet jauhelihapiirakat + 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 10 - 15 min.