Ja niin ovat luumut taas antaneet satonsa tälle vuodelle. Juniori toi kotiin kaverinsa luota pussillisen luumuja, ihania, makeita sellaisia. Pussi oli sen verran iso että päätin ekaa kertaa pyöräyttää luumipiirakan. Luumupiirakan koe maistajilski pääsivät työtoverit. Hyvää oli. Kannattaa sii stehdä toistekin.

Ohje on Kaarina Roinisen ja kirjasta Iloisen Leipojan kirja.



POHJA:
2 1/2 dl sokeria
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
1 dl vaniljajugurttia

Päälle
6-7 isoa luumua tai 10-12 pientä luumua

PINNALLE:
 2dl vaniljajugurttia
100g valkosuklaata
1 muna
1/4 tl inkivääriä

Valmista ensin valkosuklaa-jugurttiseos. Kuumenna kattilassa 1 dl jugurttia ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. sekoita kunnes suklaa sulaa.
Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon loput jugurtista, muna ja inkivääri.
Sekoita pohjaa varten kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula sekä jugurtti. Sekoita vain sen verran että aineksettasoittuvat.
Levitä taikina piirakkavuokaan.
Halkaise luumut ja poista kivet. Levitä luumunpuolikkaat pohjataikinan päälle aloittaen vuoan uloimmasta reunasta keskustaa kohden.
Kaada valkosuklaa-jugurttiseos päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.