Pöydästä pitää aina löytyä se pakkopulla, mutta onko sen pakko olla tavallista pullaa, kokeilin tätä, yllättäen ohje Kirsin keittiöstä. Mulle kävi vaan vähän köpelösti tämän kanssa. Tein sen Tupperwaren silikoniseen pyöreään kakkuvuokaan, laiskuuksissani kun en halunnut alkaa rasvaamaan vuokaa (mulla siis olis ihan irtopohjavuokakin), niin vuoka oli sen verran halkasialtaan suurempi ettei taikina meinannut riittää. Ja sitten harmissani unohdin vielä sen raesokerin ja mantelilastut päältä.

Mutta maku oli kohdillaan, eikä uunista tulon jälkeen enää pahalle näyttänyt.

1311479.jpg

1½ dl sokeria
2 munaa
2 dl maitoa
125 g sulatettua margariinia tai voita
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

VÄLIIN:
3 dl mustikoita
½ dl sokeria

PINNALLE:
raesokeria, mantelilastuja

Sekoita sokeri ja munat keskenään esim. puuhaarukalla. Lisää sekoittaen joukkoon maito, sulatettu ja vähän jäähtynyt rasva sekä kardemumma. Lisaa taikinaan vehnöjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada kolmasosa taikinasta tasapohjaiseen voideltuun vuokaan. Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta päälle ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55 min. Anna pullan jäähtyä 20 min vuoassa ja kumoa se sitten varovasti ensin toisella lautaselle ja edelleen tarjoiluastiaan niin, että paistopinta tulee päälle. Tein siis silikoniseen vuokaan, josta saa siirrettyä suoriltaan pois, ettei tarvinnut käännellä edestakaisin.