PIPPURINEN JUUSTOPIIRAS

1970895.jpg

Ohje on LU:n mainoksesta ja Teresa Välimäen

Pohja:

200g Lu:n ruis Digestive-keksejä

100g Voita sulatettuna

Ripaus Chiliä

Täyte:

300g mustapekka-juustoa

1 dl kermaa

3dl ranskankermaa

2 liivatetta

1 pieni purkki säilykeaprikoosia

Ohje:

Jauha keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi sekä ripaus chilimaustetta. Painele keksiseos irtopohjavuuan pohjalle ja hieman reunoille. (Mä pingotin leivinpaperia pohjalle ensin) Vuoka 20-24cm.

Viipaloi hyvin valutetut aprikoosit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kerma kattilassa ja murenna siihen Mustapekka-juusto. Anna juuston sulaa miedolla lämmöllä ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon ranskankerma. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä ja purista kuiviksi. Sulata liivatteet pieneen vesitilkkaan, ja sekoita juustoseokseen. Sekoita joukkoon myös lohkotutaprikoosit. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka kelmulla. anna piiraan hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes on kiinteää.

KORISTELE: Aprikooseilla ja keksinmuruilla.

Viinin ystäville vinkkinä että varmasti sopii illanistujaisiin viinin seurana. Mä vein tämän äidilleni kynttiläkutsuille tarjoiltavaksi.