Siellä se tänään oli, jota on kovin jännitetty. Mulle kyllä luvattiin etukäteisinfo koska juttu ilmestyy, mutta valitettavasti tieto ei kuitenkaan minua tavoittanut, jos edes toimittajaa että juttu on tänään lehdessä. Joten pahoiteluni niille joille lupasin etukäteisinfoa jutun julkaisusta. Kiitos Facebookin niin itsekin sain vielä tän vuorokauden puolella tietoon että juttu on lehdessä.

Tässä tuo kakun ohje joka löytyy siis ILTA-SANOMASTA pe 7.5. sivulta 30-31.

VALKOSUKLAA-VADELMAJUUSTOKAKKU
 
Pohja
4 dl puffattuja riisejä
100 g hyvältä maistuvaa suklaata

Valkosuklaatäyte
3 liivatelehteä
130 g valkosuklaata sulatettuna
250 g mascarponejuustoa
1 prk Flora Vispiä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia


Sulata suklaa varovasti vesihauteessa ja sekoita siihen puffatut riisit. Painele seos leivinpaperilla päällystettyyn irto-pohjavuokaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarponejuusto. Sekoita joukkoon suklaasula hyvin sekoittaen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Lisää liivateseos suklaa-juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää vadelmat varovasti sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle. .

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
 
Irroita kakku varovasti vuuasta ja laita tarjoilualustalle. Koristele haluamallasi tavalla.

******

Tähän siis toki voi tehdä perinteisen keksimurupohjankin, tai kääretorttulevystä. Puffatuilla riiseillä sain kakusta gluteenittoman.