Pikkusiskoni täytti 30 vuotta. Hänelle tehtiin kakkua joka on pitkään ollu sillä täytyy kokeilla -listalla, pullottamassa korvan takana. Sisko itse toi Dooley´sia laivalta ja siitähän tämä kakku sitten tehtiin. Ohjeen otin Kirsin keittiöstä, jossa se on tehty Bailysiin. Hyvää oli, suositelen!

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl)
75 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

Täyte:

3 liivatelehteä (mä laitoin 4)
1 dl Dooley´s kermalikööriä (tai muuta vastaavaa)
2 dl maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
160 g (eli noin 2,6 dl) tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.

Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.