Murr...Leo leijona sai kakkunsa. Leo ei kyllä toivonut yhtään mitään, äiti toivoi vain että pohja olisi gluteeniton ja väliin mansikkaa. Mansikan kaveriksi ehdotin minä kinuskia ja asia oli selvä. Muuten mulla sitten olikin vapaat kädet.

Gluteeniton pohja Ullan kirjasta Unelmakakut.

6 munan pohja

6 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi massaan.

Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halk. 24-26cm)

Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 34-40 minuuttia.

Gluteeniton pohja ei tarvitse kovin paljoa kostuketta. Pohja oli haperoa vaikka se odottikin yön yli leikkuunseen pääsyä. Vähän mulla oli jäänyt siivilästä huolimatta jauhoklontteja, mutta vai vähän.

Kostutin sitruunakivenäisvedellä.

Välissä

1,25 dl flora vispiä vaahtona
2,5 dl rahkaa
2 dl mansikka survosta
sokera maun mukaan
3 liivatelehteä, pieneen nesteeseen sulatettuna

Toisessa välissä

1,25 dl floravispiä vaahtona
2,5 dl rahkaa
kinuskikastiketta maun mukaan
3 liivatetta sulatettuna pieneen määrään nestettä

Purostukset Flora vispiä. Kuva piirretty "valkoiselle" marsipaanille. Tomuväreillä kulta, keltainen ja pronssi, sekä musta elintarviketussi.

Napit ja kukat on valkoisen ja sinisen marsipaanin sekoitusta. Kukat muotista, napit käsityötä.