Valkosuklaa mutakakku ja mustikkasurvos

002-normal.jpg

Ohje Canelialta.

Mutakakku valkosuklaasta

175 g voita
260 g valkosuklaata (esim. 2 levyä Pandan valkosuklaata)
4 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja puolitoista levyä (eli noin 200 g) valkosuklaata; leikkaa loppu suklaa rouheeksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon sulatettu suklaa ja rasva. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita ne varovasti taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon vielä rouhittu valkosuklaa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 26 cm) ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Mun uunissa ois ehkä 18minuuttia riittänyt.

 

Jäähdytä kakku ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin viilenemään; voit hyvin tehdä kakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Sirottele valmiin herkun pinnalle tomusokeria ja koristele haluamallasi tavalla.

Minä survoin n. 5dl pakastemustikoita soseeksi ja levitin sen kakun päälle.