Illalla valmistelin, aamulla oli valmista.

Tehty Tupperwaren 2 litraiseen Ultaplus vuokaan. 

Ihanan kova kuori ja maistui vielä illallakin jäähtyneenä tuoreelle ja hyvälle.

002%20%288%29.jpg


7 dl vehnäjauhoja (tai 3,5dl venhäjauhoja ja 3,5 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
4 dl vettä
1-1,5tl suolaa
1 tl kuivahiivaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon vesi, älä vaivaa taikinaa.

Kohota huoneenlämmössä 12 tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle, ja muotoile kaapimella lleiväksi, älä vaivaa.

Kuumenna uuni 225 asteiseksi (mulla oli 200 astetta) ja anna leivän kohota vielä liinan alla. Voitele pata ja kansi öljyllä (käytin Luomu oliivi öljyä) 

Kun uuni on kuuma, laita tyhjäpata muutamaksi minuutiksi uuniin. Ota pata uunista ja kaada leipä pataan.

Paista leipää kannen alla 30min. Poista kansi ja paista vielä 15min. 

Kumoa leipä leikkuulaudalle ja anna jäähtyä. Älä peitä jos haluat rapean kuoren säilyvän.

004%20%285%29.jpg

Päälle olis voinu ripotella vaikka kaurahiutaleita, tai juustoraastetta, pähkinä tms. Ensi kerralla taidankin tehdä niin.