APRIKOOSI CHEESE CAKE

1394340.jpg

Kaupassa tarttui käteeni juustohyllyltä Valion lehtinen josta bongasin monta ihanaa ohjetta. Tässä yksi niistä. Tein ihan ensimmäistä kertaa tuollaisen keksi pohjan, ja huomasin sen olevan ekakerta, no ensikerralla osaa toimia toisin.

Koristeena kakun päällä on itse tekemiäni suklaasydämiä, jotka ovat myös ekakokeiluja.

Mutta siis se ohje:

POHJA:

200g digestivekeksejä (Unohtui kauppaan, tein ruskeista pipareista joita olen jostakin alesta hamstrannut)

75g voita

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi, sekoita keksijauhe ja voi. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Taputtele keksi-voiseos vuaon pohjalle ja reunoille (3/4 korkeudelle, mulla oli muruja ei jauhetta, joten ei ylettyny tarpeeksi korkealle.) Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

TÄYTE:

2 prk maitorahkaa

400g tuorejuustoa (maustamatonta)

1 tl raastettua sitruunankuorta

1 rkl sitruunamehua

2 1/2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

3/4 perunajauhoja

5 munaa

1 tlk (420g/240g) aprikoosia

Yhdistä kulhossa kaikki täytteet aineet aprikooseja lukuunottamatta. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 3 minuuttia kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.

Jaa aprikoosin puolikkaat pohjalle. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 astetta 25 min. Laske lämpö150 asteeseen ja paista vielä 25-35 minuuttia. Jos pinta alkaa ruskistua peitä leivinpaperilla.

Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuosta.

Suosittelen lämpimästä tuota täyttä kypsennys aikaa. Mulla kävi niin että kun kakkua leikattiin, sisältä se oli hiukan liian löysää ja näin ollen kuvaa en saanut palasesta ollenkaan. Päältä päin kakku näytti hyvältä ja kiinteältä, jota se ei sitten ollut. Mutta makuun tuo ei vaikuttanut.

Kakun kanssa suositellaan marjakastiketta. Soseutin mansikkaa jota toiset laittoi kakulle, toiset ei.  

EDIT: Kakku oli seuraavana päivänä kiinteämpi, helpompi leikattava, ei tarvinnut lusikoida. Yritettiin saada siitä leikatusta palasta kuvaa jotta nuo aprikoosit näkyisivät, mutta ei oikein onnistunut.