Tämän kakun bongasin Herkkusuulta, joka taas oli bongannut senVaniljataivaasta. Itse vähän sovelsin, ja sain aikaiseksi kaksi pientä kakkua, jotka hupenivat nopeasti, omaan, lasten, siskon ja siskon lasten suihin. (huomasimme siskon kanssa että hups, ihan kaksistaan olimme syöneet puolikkaan kakun, juorutessamme)

Etummaisesta kakusta tuli hieman tumma, sillä en hoksannut että se olisi pitänyt ottaa aikaisemmin pois, sillä se on tehty silikonivuokaanja takimmainen alumiiniseen.

SUKLAINEN KAHVIKAKKU

2 dl sokeria

3 munaa

1 dl sulaa voita

1 dl kahvia

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

1 rkl vaniljasokeria

100g suklaata (käytin kaapista aiempiin leivonnaisiin menneitä suklaajämiä kaapista)

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt kahvi ja sulatettu voi. Sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon rouhittu suklaa.

Kaada taikinaan voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.