Tänään oli pitkästä aikaa pakko saada grilliruokaa. Kerkesin juuri ja juuri grillaamaan ne kypsiksi ennen sadetta, joka oli kyllä aika onneton tihku, mutta kuitenkin.

Ostin muutamavuosi sitten Oulusta pitkät grillivarrastikut (onkohan ne tollasia nimeltään?) Monen montaa kertaa en ole niissä tehnyt, mutta nyt päädyin tälläiseen kokeiluun

1248633040_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensin keitin uudet perunat, ei liikaa, jäähdyttyään pyörittelin ne kaupan valmiissa grilli öljyssä. Laitoin perunat metallisiin grillivarrastikkuihin ja grillasin ne kuumaksi. Suosittelen kokeilemaan perunoita näin, mä tykkäsin!

Seuraksi pyöräytin lihaa samassa grilli öljyssä (Santamarian) ja laitoin ne toisiin tikkuihin. En uskaltanut laittaa niitä samaan koska lihan kypsyminen vie kauemmin aikaa kuin kypsän perunan lämpiäminen. 1248633171_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lihat pääsi vähän liikaa tummumaan. Ja kuvakin on otettu Tupperwaren Marineten päällä johon tohelona näillä kuumilla tikuilla sulatin kolon... Mutta kun ruoka niin näpsäkkäästi marinoitui siinä ja sen kanssa kannoin ne grillille ja pois. Tyhmästä päästä kärsii koko kukkaro.

Jälkkäriksi meillä syötiin jo eilen, mutta laitan sen nyt tähän, lettuja. Ihan peruslettuja, vähän vaniljasokerilla maustettuja.

1248633619_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päälle tiraus floravispi vaahtoa ja tuoreista mansikoista tehtyä sosetta (vai onko tää nyt jotakin pyrettä?) Samaa sosetta pakastin talvea varten muutamia rasioita, sokeria joukkoon sopivasti, niin on muuten parempaa kuin hillo! Sanon minä!

Meillä on herkuteltu!