Herkkua!

Ohjeen nappasin Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogista.

005%20%284%29.jpg

Punaherukka-jugurttipiirakka

(50 cm uunin pellille passeli ohje)
Taikina
250 g sulaa rasvaa
2 lasillista sokeria (1 lasi = 2 dl)
4 lasillista vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 lasillinen piimää
2 munaa

Jogurttiseos päälle
4 dl vaniljajogurttia 
n.1½ dl sokeria
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria


Lisäksi tarvitaan

7-8 dl punaherukoita

Sekoita sula rasva, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja sooda murumaiseksi. Ota yksi lasillinen murua erilleen. Lisää muruseokseen piimä ja munat. Sekoita taikinaksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle punaherukat. Sekoita jogurttiseoksen ainekset sekaisin ja kaada punaherukoiden päälle. Levitä erilleen otetut murut piirakan päälle ja paista piirakkaa vähän alle 200 asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.