Niin niin Mimmillä on taas käyty vieraisilla (virtuaalisesti), usempaankin otteeseen. Meinaan Mimmi oli tehnyt leipää ja kuva ja ohje houkutti kokeilemaan. Enkä ole katunut, ihanaa leipää, pehmeää ja maukasta. Tätä ohjetta tulee varmasti hyödynnettyä toistekkin. Tosin nyt tein yhden muutoksen, ja hyvää oli siltin. Vaihdoin meinaan rahkan maustamattomaan jugurttiin. Jugurtti piti saada käytettyä pois.

Ohje siis MIMMILTÄ:

Itse puolitin ohjeen.

Rahka-kauraleipä

(4 kpl)

½ litraa vettä

50 g hiivaa ( laitoin 2 pss kuivahiivaa a 11g)

1 rkl suolaa

2 rkl siirappia

1 prk ( = 250 g) rahkaa (minulla siis samassa suhteessa maustamatonta luomu jugurttia)

4 dl kaurahiutaleita

11-13 dl vehnäjauhoja

50 g sulaa rasvaa

Pinnalle; kaurahiutaleita

Liuta hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää maitorahka, kaurahiutaleet, vehnäjauhot sekä haalea rasva. Alusta taikina pehmeäksi ja tasaiseksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa ( esim vesivati) n. 20 min. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile osista pyöreitäleipiä. Ripottele leiville kaurahiutaleita ja taputtele leivät ohuehkoiksi, samalla kaurahiuteleet tarttuvat leipiin. Nosta leivät  leivinpaperin päälle pellille. Paina veitsellä leipiin urat, siten että leivät jakautuvat 6-8 lohkoon. Kohota leivät hyvin. 

Paista leivät 200-225 asteisessa uunissa 15-20 min.

Kypsä leipä on sekä päältä että pohjalta hyvänvärinen ja tuntuu nostettaessa kevyeltä kokoonsa nahden.