Luotta kahvikakku bloggaajalta otin ohjeeni. Mimmille Kiitos!

009%20%283%29.jpg

Ihan en saanu yhtä komeita raitoja kuin Mimmi. Mutta hyvä kakku oli. Ohje on suoraan Mimmiltä, kaikkineen vinkkeineen.

Appelsiinikakku kaakaoraidalla
(tarvitaan 2 litran vuoka ja ohjeella tulee siis 1 kpl kakkuja)
 
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl nestettä ( yhden appelsiinin mehu + loraus maitoa...ei saa sekoittaa keskenään)
½ ison tai yhden pienen appelsiinin hennosti raastettu oranssi kuori (pese appelsiini ensin oikein hyvin)
 
Raitakerrokseen
1/3 vaaleasta taikinasta värjätään 2 rkl kaakaojauhetta (tummaa) + 2 rkl maitoa, kermaa tai appelsiinimehua
 
Valmistaminen
  1. Vaahdota hyvin rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ( vaaleaa, pehmeää)
  2. Lisää puolet munista, puolet kuivista aineista ja puolet nesteestä ja sekoita sitten koneella taikina sekaisin isolla nopeudella.
  3. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Ota taikinasta kolmas osa eri kulhoon ja sekoita siihen kaakao ja neste
  5. Laita vaaleasta taikinasta vähän vajaa puolet  voideltuun (jauhotettuun) vuokaan ja sen päälle kaakaotaikna ja viimeseksi loput vaaleasta taikinasta. Tasoita pinta. Kerroksia ei siis tarvitse mitenkään sekoitella, kyllä kakkuun raidat muodostuvat ilmankin....kaikki on kiinni taikinan ainesuhteista. Paista kakku + 150 – 160 asteisessa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla lähes tunti. Kokeile tikulla kakun kypsyys. Kuiva tikku = kypsä kakku. Tarvittaessa nosta lopussa hieman paistolämpötilaa.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa pari minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä kakku. Parhaimmillaan kakku on tekeydyttyään esim seuraavaan päivään. 011.jpg