Olen siis lauantaina saanut aikaiseksi porkkanasurvoksen pakastimeen joulua varten. Teen sen jokavuosi tässä vaiheessa kun porkkanat ovat vielä makeita ja hyviä. Nyt olin ehkä jopa hieman myöhässä. Keitinlientä jäi vähän juuri sen verran että sain tehtyä paahtoleivän siitä.

1966001.jpg

Sama ohje, hieman eri kokeiluversio, tämäkin hyvää, porkkana ei maistu, mutta toivotaan vitamiinien olevan tallessa.

2 1/2 dl porkkanoiden keitinlientä
pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
n. 7 dl sämpyläjauhoja

 Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri ja suola, osa jauhoista, sekä sulatettu ja jäähdytetty voi. Alusta loput jauhot taikinaan ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo siitä pitkulainen leipä. Laita leipä voideltuun vuokaan ja anna vielä kohota.
Paista 175 C:asteessa noin 35 minuuttia.