poikani ekat uimakisat on takana! Ylpeä äiti leipoi "kakun", näin tästä tuli perinne, että ekojen kisojen jälkeen leivotaan kakku. Siskon tyttö sai ekojen kisojensa jälkeen tämän. Jotta kakku saatiin reippaasti valmiiksi tehtiin siis kääretorttu johon poika sai sitten itse suunnitella koristeet, äidin ehtymättömästä varastosta. Ensin siis kuitenkin tuo kääretorttu josta aloitettiin:

Pohjan ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat Kotileivonnaiset:

4 munaa
1 dl sokeria
50g jauhettuja hasselpähkinöitä (tai manteleita)
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita jauhettujen manteleiden joukkoon muut kuivat aineet. Lisää seos vaahdon joukkoon varovasti nostellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpannuun tasaisesti. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla 7-10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

Väliin tänne laitettiin Omenahilloa ja Kinuskilla maustettua kermavaahtoa, molempia ohuelti.

Päälliseenpääsin kokeilemaan ekaa kertaa Annen Astiakaupasta ostamaani vaahtokarkkimassaa. Ihanan helppoa laittaa ja hyvääkin vielä.

Pojan toiveesta sitten päällä sitä ja tätä, mitä pysymään saatiin. Tämän kakun jälkeen sitten nuoremmalla pojalla todettiinkin hasselpähkinäallergia...