Joulun aikaan tuli testattua monenlaista ohjetta. Tulkoon nämä nyt tässä Tammikuun puolella tälleen yhtenä pläjäyksenä. Koska talteen ohjeet haluan tännekkin. Jos vaikka hävitän ohjeiden paperiversiot.

Aloitetaan TAATELIKAKULLA

elämäni ensimmäisellä (tai ei ihan, tuli kokeiltua tätä ennen yhtä ohjetta, johon en ollut tyytyväinen)

250g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200g voita
2 munaa
1dl kermaviiliä
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja

Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi. Lisää sokeri. sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää loput aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

PIIMÄKAKKU

Näitä kokeiluja blogissani on jo monta. Tässä taas yksi joka muutaman päivän säilömisen jälkeen oli todella hyvää. Olen karsastanut luumuja ja rusinoita kakuissa, mutta ilmeisesti musta on tullu aikuinen koska nykyään tykkään

3 dl Piimää
1 dl sokeria
2 dl siirappia
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl pomeranssinkuorta
230g kuivattuja luumuja
200g voita
1 1/2 tl soodaa
6 1/2 dl vehnäjauhoja

Sekoita piimä, sokeri, siirappi ja mausteet keskenään. Paloittele luumut ja lisää ne taikinaan. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty voi. Sekoita sooda jauhoihin. Kaada jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun 2 l rengasvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa jäähtyneenä j atarjoa aikaisintaan seuraavana päivänä.

Nämä molemmat ohjeet ovat Valion kirjasta. Kirja on äitin i ja otin kirjasta kopoin. Nyt en vaan muista mikä on kirjan nimi.

Seuraava ohje on Hyvää Ruokahalua Kotikokin parhaat leivonnaiset kirjasta:

HELPPO JA HYVÄ MAUSTEKAKKU

Näitä kakkuja tein todella monta. Esikouluun opettajille meni 4 kappaletta, mutta pieninä versioina, kuten kuvasta näkyy. Taikina määrästä sai tehtyä kaksi litranvetoista kakkua. Kakkua meni myös kummisedän perheelle ja siskoni perheelle. Sekä itselle kotiin. Todella hyvä ohje. 

3dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
2 tl kardemummaa
2 kananmunaa
2 dl sulatettua margariinia
2 dl kermaviiliä
1 dl rusinoita
1/2 dl manteli tai pähkinärouhetta (kokeilin myös hasselpähkinärouheella)

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.