Ostin marraskuussa Terveys ja hyväolo messuilta 50 sentillä Vekkuli neljänviljan pikahiutaleita, Ei vaan jostain syystä ole tullut tehtyä lapsille niistä puuroa. Eksyin tuossa Myllynparhaiden sivuille, josta sitten heti etusivulta bongasin Vekkulin marjapiirakan. Pitihän sitä kokeilla koska kaapissa sopivasti oli vekkuleita hiutaleita. Tämä on muuten aika ravitseva, ei edes mikään kamala kaloripommi. Itse käytin pelkästään mustikoita ja hetken aikaa vähemmän olisi meidän uunissa riittänyt. Mutta hyvää oli!
VEKKULI MARJAPIIRAKKA
3
dl
Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Hiutaleita1½
dl
Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
2
dl
piimää tai jogurttia
½
tl
soodaa75
g
öljyä, margariini- tai voisulaa (3/4dl)<?xml:namespace prefix = o />
Päälle:
3-4
dl
mustikoita, vadelmia, marjasekoitusta (1 pss pakaste)
Muruseos:
25
g
öljyä, margariini- tai voisulaa (¼ dl)
½
dl
sokeria
1½
dl
Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Hiutaleita
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä). Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy