Töihin lupailin kääretorttua, uuden työntekijän kunniaksi. Nyt oli hyvä sauma kokeilla tiikerikäärtorttua. IIpalta otin "pohjan" ohjeen. Omilla täytteillä. Täyte itse asissa oli oikein onnistunut. Mun pääsi hieman tummumaan, joten raidoitus ei päällä näkynyt niin kauniisti kun esim Iipan. Olisi kai pitänyt ottaa Iipan vinkistä vaarin ja kääntää paistopinta päälle, ja rullata väärin päin.

Kääretorttupohja:

5 munaa

1,5 dl sokeria

0,75 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Ruskea taikina:

2 rkl kaakaojauhetta

Välissä:

Kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä

Raparperihilloa.

 

 Sekoita kuivat aineet keskenään ( ei kaakaojauhetta ) ja lisää ne siivilöiden muna-sokerivaahtoon.

 Jaa taikina kahteen osaan. Siivilöi toisen taikinan joukkoon kaakaojauhe.

Pane molemmat taikinat eri muovipusseihin. Tee pussien kulmaan reiät.

Pursota vaalea taikina leivinpaperin päälle pellille raidoiksi vinottain pellin kulmasta vastakkaiseen kulmaan jättäen väleihin tilaa ruskealle taikinalle. Pursota kaakaotaikina vaaleiden raitojen väleihin.

 Paista kääretorttua 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.

 Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

 Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä levylle, rullaa leivinpaperin avulla ja anna vetäytyä viileässä.

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.