Tämä kääretorttu alkaa kuulua joka vuotiseen pääsiäisaikaan. Viimevuonna tarjoilin samaa kääristä työkavereilla, ja nyt kaivoin taas ohjeen ja päätin tehdä. Olisin muuten tarjonnut vasta ensiviikolla, mutta mulla alkoi LOMA!

Ohje on viimevuotisesta Pirkkalehdestä, numerosta jotain :) Alkuperäisessä ohjeessa käytetään mangoa, itse käytän persikkaa. Ja tällä kertaa tuorejuustona oli oikein Philadelphiaa. Mulla kävi myös pieni työtapaturma. Jäi tuo rullan reuna vahingossa päälle, sekä sokeria ei ollut tarpeeksi joten pinta jäi hieman paperiin kiinni, kun rullasin. Kaiken lisäksi nostaessani tarjoiluastiaan vielä katkaisin tortun keskeltä. Mutta maku oli taasen mainio.

1373244.jpg

POHJA:

3 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta (käytin maitokaakaojauhetta)

1 tl leivinjauhetta

Pinnalle mantelilastuja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muut kuivat aineet keskenään. Siivilöi muna-sokeri vaahtoon, kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uuninpelliille, ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista 225 astetta ja 6 minuuttia.

Kumoa kypsä kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

TÄYTE :

1 tlk Persikoita

1 dl vispikermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

1 rkl sitruunamehua

Valuta ja kuutio persikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Levitä torttupohjalle ja rullaa leivinpaperin sisään tiukaksi rullaksi.

Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ennen tarjoilua.