mulla on omenasato parhaimmillaan. Kauniita punaisia madottomia omenoita puu ja maa täysi. Nyt niistä kannattaa siis leipoa.

Kirsin keittiössä on ollut tämä ohje jo jonkin aikaa, ja suosikeissani se on pyörinyt ja odottanut sadon kypsymistä.

OMENALEIPÄ

ohje suoraan Kirsiltä.

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl sulatettua voita
  • 50 g juustoraastetta (emmental-mozzarella)
  • 100-150 g omenaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • suolaa

Sekoita maito, sulatettu voi, juustoraaste ja raastettu omena keskenään sekaisin. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhojen joukkoon ja lisää kuivat aineet muiden aineiden joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuilla käsillä leiväksi suoraan leivinpaperin päälle. Jaa leipä taikinapyörällä osiin ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.