Sangen hauska tapahtuma tänään. Otin Ulla Svenskin toimittaman uuden kirjan käteeni (Pipareista pitsikakkuun) ja aloin etsimään ohjetta johon voisin upottaa päiväyksen jo nähneen kermaviilin. Bongasinkin ihanan kuuloisen ohjeen jota päätin kokeilla. Äidiltäni hain puolukkahilloa kakkua varten.

Kotona laitoin uunin päälle, sulatin voin mikrossa, rikoin kananmunat kulhoon. Aloin mittaamaan mausteita kulhoon jossa kuivaaineet sekoitetaan. Jotain kyllä puuttuu... jep tästä ohjeesta puuttuu jauhot. Mukava yllätys, miten ihmeessä minä löydän juuri sen ohjeen johon painovirhepahoilainen on iskenyt????

Laitoin Ullalle viestiä hänen blogissaan ja sain varmistuksen etten ole laittanut liikaa jauhoja. Päättelin että n. 3dl olisi oikea määrä ja sitähän se siis oli.

Nyt kakku on tässä:

KAHVIKAKKU

RUOTSISTA

2 kananmunaa
2dl sokeria
1tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kaardemummaa
1tl leivinjauhoja
1tl soodaa
3dl jauhoja
1rkl puolukkahilloa
1dl kermaviiliä
100g sulatettua margariinia

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen muiden aineiden kanssa joukkoon. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa suorakaiteen mallisessa vuossa tunnin verran.