Tämä kakku valmistui itselleni nimipäiväksi. Tosin vasta eilen sitä popsittiin siskon kanssa. (molempien pitäs mukamas olla herkkulakossa, ja taas me jäädään kiinni et kahestaan ollaan syöty kakkua)

Itse pidän enemmän näistä uunissa valmistettavista juustokakuista, kuin hyydytetyistä juustokakuista. Tämäkin, njam, oli se vaan hyvää.

Ohje on Pipareista pitsikakkuun -kirjasta

POHJA:

100 grahamkeksejä muruina (mä käytin kaurakeksejä)
3 rkl sokeria (jätin pois koska keksit itsessään olivat sokerisia)
3 rkl voita tai margariinia

TÄYTE:

200 g philadelphia -juustoa (mulla oli Valion Viola maustamatonta) 
1 1/2 dl sokeria tai ruokosokeria (käytin reilun kaupan ruskeaa ruokosokeria)
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl vehnäjauhoja
150g ranskankermaa
4 kananmunaa

Sulata rasva, sekoita sokerin ja keksinmurujen kanssa. Painele seos tiiviisti 18cm (mun oli 20 cm) irtopohjaiseen reunavuokaan ja paista 175 astetta n. 10 minuuttia.

Sekoita juusto, sokerit, vehnäjauhot ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin alatasolla noin tunnin ajan. Kunnes kakku on kypsä.

Jäähdytä kakkua vähintään 4 tuntia, mielummin yön yli, ennen kuin poistat vuoan. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.

Me syötiin tätä kakkua raparperihillon kanssa, jota suosittelen lämpimästi.