Tämän ohjeen bongasin (yllättäen) Mimmiltä. Nämä tuli tehtyä jo pojan 9v syntymäpäiville tammikuussa.
Ei ihan samannäköisiä kuin Mimmin, mutta hyviä, ehdottomasti.
( 20 kpl pieniä)
Taikina:
5 dl maitoa (tai vettä)
25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
10 -11dl vehnäjauhoja ( osan voisi laittaa esim hiivaleipäjauhoja)
3/4 dl öljyä tai muuta rasvasulaa
Valmista normi hiivataikina, kohota hyvin. Leivo pitkulaisiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota vielä pellillä. Paina leipien keskelle pitkulainen/pyöreä kuoppa ( esim ihan sormilla), voitele reunat keltuaisella ja täytä keskiosa täytteellä. Lisää vielä halutessasi juustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa n. 15 min.
5 dl maitoa (tai vettä)
25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
10 -11dl vehnäjauhoja ( osan voisi laittaa esim hiivaleipäjauhoja)
3/4 dl öljyä tai muuta rasvasulaa
Valmista normi hiivataikina, kohota hyvin. Leivo pitkulaisiksi tai pyöreiksi sämpylöiksi ja kohota vielä pellillä. Paina leipien keskelle pitkulainen/pyöreä kuoppa ( esim ihan sormilla), voitele reunat keltuaisella ja täytä keskiosa täytteellä. Lisää vielä halutessasi juustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa n. 15 min.
Kinkkutäyte:
200 g kinkkukuutoita
½ kpl punainen paprika pieninä kuutioina
pippuria myllystä
n. 100 g ruohosipulituorejuustoa
n. 100 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl juustoraastetta
1 valkuainen
Sekoita täytteen aineet keskenään. Varaa vielä halutessasi juustoraastetta ripoteltavaksi täytteen päälle