Onpa hidasta taas tää mun päivittämien. Tämäkin on jo tehty ennen edellisen postauksen leipää.

003-normal.jpg

Hyvää oli!

OHJE:

2 dl maustamatonta jugurttia ta piimää
2 dl sokeria
100g voita sulatettuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2tl inkivääriä
1 purkki ananasrenkaita

Valkosuklaatosca

50g voita
100g valkosuklaata
1 dl sokeria
2 dl mantelilastuja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa

Sekoita jogurtti, sokeri ja voisula. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jugurttiseokseen.
Valuta ananakset ja leikkaa renkaat 6-8 palaan. Sekoita palat taikinaan.

Voitele piirasvuok atai pingota irtopohjavuuan pohjan ja reinojen väliin leivinpaperi ja voitele reunat. (Käytin uutta sydän vuokaani). Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200 asteessa, uunissa 30minuuttia

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan valkosuklaatoscan aineet. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes suklaa ja voi sulavat.

Levitä tosca kakun pinalle. Jatk akypsentämistä vielä 5-7 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu.